Interviews

Extra aflevering Tiger King vanaf woensdag te zien bij Netflix

10 april 2020 09:47 | netflix | Door Jacob-Jan van de Groep

© Netflix
Liefhebbers van Tiger King op Netflix worden op hun wenken bediend. De eerder aangekondigde extra aflevering van de populaire documentairereeks verschijnt woensdag 15 april op de streamingdienst.

Het gaat om een extra, achtste aflevering in de reeks die vormgegeven wordt door acteur Joel McHale. Hij interviewt betrokken personen over de impact die de serie heeft gemaakt in de korte tijd dat hij te zien is bij Netflix. In Nederland staat Tiger King in de top drie van best bekeken titels, terwijl in de Verenigde Staten al meer dan 35 miljoen de documentaire gezien hebben.

Tijgerfokkers

Tiger King gaat over tijgerfokkers met privédierentuinen in de Verenigde Staten. In deze reeks staat de vete tussen Joe Maldonado-Passage – bekend als Joe Exotic – en Carole Baskin, die het opvangcentrum Big Cat Rescue runt, centraal. Beiden komen waarschijnlijk niet aan het woord in de extra aflevering.

Gratie 

Van Maldonado-Passage is dat niet zo gek, want hij blijkt al tijden achter de tralies te zitten.  Voor diverse misdaden werd hij veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf. Mogelijk is er nog een ontsnappingsroute voor de tijgerknuffelaar, want niemand minder dan president Donald Trump zou de mogelijkheden onderzoeken om hem gratie te verlenen.

Meer over