Twee delen

Fans The Crown kunnen hart ophalen voor zesde en laatste seizoen

9 oktober 2023 19:54 | netflix | Door Jacob-Jan van de Groep

© Netflix
Netflix heeft fans van The Crown goed nieuws gebracht. De streamingdienst kondigde het zesde en laatste seizoen van de serie over het Britse koningshuis aan.

Het zesde seizoen van The Crown zal uit twee delen bestaan. Netflix brengt op 16 november het eerste gedeelte. In die reeks, bestaande uit vier afleveringen, wordt de opbloeiende relatie tussen prinses Diana en Dodi-al Fayed belicht, tot aan het auto-ongeluk waarin zij in 1997 om het leven komen.

Deel twee

Op 14 december wordt het vervolg online gezet door Netflix. Deze zes afleveringen laten zien hoe prins William worstelt met zijn terugkeer naar de universiteit na de dood van zijn moeder, prinses Diana. Verder komen onder meer het gouden jubileum van koningin Elizabeth, het huwelijk van Charles en Camilla en de relatie tussen prins William en Catherine voorbij.

Cast

Eerder was al bekend dat de populaire Netflix-serie in totaal zes seizoenen zou tellen. De opnames van het laatste seizoen van The Crown werden 'uit respect' kort stilgelegd na het overlijden van koningin Elizabeth. Imelda Staunton speelt de rol van de overleden vorstin. Verder zijn onder anderen Elizabeth Debicki (prinses Diana), Dominic West (prins Charles), Jonathan Pryce (prins Philip) en Meg Bellamy (Catherine Middleton) te zien in The Crown.

Meer over