Ze vervangt Vanessa Kirby

Helena Bonham Carter is nieuwe prinses Margaret in The Crown

3 Mei 2018 17:58 | netflix | Door Televizier

© EPA
Actrice Helena Bonham Carter, bekend van haar rol in de Harry Potter films, gaat een personage spelen in Netflixserie The Crown. Ze neemt de rol op zich van prinses Margaret.

Prinses Margaret is de zus van de Britse koningin Elisabeth, in de serie geportretteerd door Claire Foy. Netflix maakte vandaag bekend dat Helena Bonham Carter aan de cast wordt toegevoegd. "Ik weet niet wat ik enger vind, de echte prinses Margaret eer aandoen of in de voetsporen treden van Vanessa Kirby", zegt de actrice hierover. "Het enige dat ik kan garanderen is dat ik kleiner ben dan Vanessa."

Vanessa Kirby

Het personage Margaret was namelijk al in de eerste twee seizoenen te zien, maar werd toen gespeeld door Vanessa Kirby. Vanessa liet in januari al weten dat de actrice haar rol opvolgt, maar dat werd nu pas officieel bevestigd.

Volksverhuizing

Netflix maakte ook bekend dat acteur Jason Watkins de rol gaat spelen van premier Harold Wilson. Er vindt een hele verhuizing aan acteurs plaats, want hoofdrolspelers Matt Smith en Claire Foy worden in het derde seizoen vervangen door oudere spelers. De Queen van het derde seizoen wordt Olivia Colman. Tobias Menzies neemt de rol als Prins Philip van Matt Smith over.

Wanneer het derde seizoen van The Crown op Netflix te zien is, is nog niet bekend.

Lees ook: ‘Matt Smith moet salarisverschil The Crown doneren aan Time’s Up-beweging’

Meer over