Megadeal

Makers Game of Thrones gaan voor Netflix werken

8 augustus 2019 09:34 | netflix | Door Televizier

© EPA
De makers van de immens succesvolle HBO-serie Game of Thrones gaan nu voor concurrent Netflix aan de slag. David Benioff en D. B. Weiss zullen er series en films produceren, schrijven en regisseren voor de streamingsdienst.

Entertainmentwebsite Deadline meldt dat liefst zes studio’s het Game of Thrones-duo binnen wilden halen. Onder meer HBO/Warner (die van Game of Thrones), Disney, Amazon en Apple wilden allemaal wel samenwerken met Weiss en Benioff, maar Netflix is er nu met de hoofdprijs vandoor gegaan. Naar verluidt is er met de deal een bedrag ‘van negen cijfers’ gemoeid.

Emmy Awards

Netflix is blij met de komst van het duo dat voor Game of Thrones meerder Emmy Awards won. “We zijn ontzettend blij met de komst van meester-verhalenvertellers David Benioff en Dan Weiss naar Netflix. Ze zijn een creatieve kracht die publiek wereldwijd verblijd heeft met hun epische vorm van verhalen vertellen. We kunnen niet wachten om te zien welke ideeën ze voor onze leden in petto hebben.”, aldus Netflix-baas Ted Sarandos.

Star Wars

Wanneer het eerste werk van Benioff en Weiss op Netflix verschijnt is nog niet duidelijk. Op dit moment werken ze voor Disney nog aan een nieuwe Star Wars en voor Universal aan een project rond Nirvana-zanger Kurt Cobain.

Meer over