Nog zeven andere talen

Nederlandse cast Ares mocht Engelse nasynchronisatie zelf doen

16 januari 2020 09:56 | netflix | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa

Vrijdag verschijnt in 190 landen met Ares de eerste Nederlandse Netflix Original-serie. De Engelse nasynchronisatie is uitgevoerd door de Nederlandse cast, vertelt hoofdrolspeelster Rifka Lodeizen.

In gesprek met de krant vergelijkt Lodeizen het nasynchroniseren met acteren. "Het moet precies passen bij de bewegingen van mijn mond. Dat is puzzelen, maar daar hou ik van. Inspreken is ook acteren. Als anderen het doen, vind ik het resultaat vaak lelijk en vlak. In het Duits, bijvoorbeeld. Wat we doen met deze serie is gelukkig veel subtieler.”

Zeven andere talen 

De nasynchronisatie van de acht afleveringen van de horrorserie nam drie weken in beslag. Naast het Engels wordt Ares in zeven andere talen nagesynchroniseerd, ondertiteling is in 28 talen beschikbaar.

Geheim Amsterdams studentengenootschap

Ares gaat over vrienden Rosa en Jacob die worden uitgenodigd door een geheim Amsterdams studentengenootschap. Het is alleen wel wat anders dan biertjes nuttigen, want Ares blijkt een nogal luguber genootschap 'gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden'. Om bij deze eliteclub te horen moeten Rosa en Jacob ook nog eens een verschrikkelijke prijs betalen.

Wil je nog veel meer lezen over VOD? Ga dan snel naar Guidinc.nl!

 

Meer over