Knock down the house

Netflix betaalt 10 miljoen voor documentaire

11 februari 2019 16:30 | netflix | Door Irma Tomas

© Netflix
10 miljoen dollar is het hoogste bedrag dat ooit werd neergeteld voor een documentaire. Knock down the house gaat over vier vrouwen zonder ervaring die de politiek ingaan.

De documentaire ging in première op het Sundance Film Festival waar ook Leaving Neverland over Michael Jackson te zien was. Daar werd hij zo goed ontvangen dat er een biedoorlog ontstond die werd gewonnen door Netflix.

In Knock down the house

Een van de hoofdpersonen in Knock down the house is Alexandria Ocasio-Cortez (foto, 29), een democrate die als jongste vrouw ooit werd gekozen in het Amerikaanse Congres. De andere drie vrouwen in de documentaire zijn Cori Bush, Amy Vilela en Paula Jean Swearengin.

De vrouwen in de film

Bush is een voormalig verpleegster die besloot zich kandidaat te stellen na de moord op Michael Brown, een achttienjarige zwarte jongen die werd neergeschoten door een politieman. Vilela ging tot actie over nadat haar dochter overleed toen een ziekenhuis haar weigerde te behandelen omdat ze geen bewijs van verzekering kon overleggen. Swearengin is de dochter van een mijnwerker die haar gemeenschap in de armoede gestort zag worden na het sluiten van de mijnen.

Meer over