Niet handig

Netflix haalt zich woede van Jordanië op de hals

Netflix heeft een aantal scenes in Jordanië opgenomen. Op het eerste oog niks mis mee, ware het niet dat de straten voor Tel Aviv moesten doorgaan. Dat viel niet in goede aarde bij de bewoners.

De streamingdienst is met een nieuwe productie bezig en was daarvoor naar de hoofdstad Amman afgereisd, schrijft Sky News. Om het op de Israëlische stad te laten lijken, werden er Israëlische borden op straat neergezet. Ook liepen er acteurs rond die verkleed waren als Israëlische soldaten en reden er auto’s rond met Israëlische nummerborden.

Transformatie viel niet goed

De tijdelijke transformatie viel bij veel inwoners van Amman niet goed. De Jordaanse filmcommissie ontving talloze boze telefoontjes van inwoners die uitleg eisten. Ook op Twitter maakte veel Jordaniërs zich boos. “Wij willen niet dat Amman wordt gebruikt om de zionistische vijand te promoten”, was een veelgehoorde klacht.

Verklaring

De Jordaanse filmcommissie haastte zich daarop door met een verklaring te komen. Niet de beste overigens, want verder dan de uitleg dat het niet om een Israëlische maar om een Amerikaanse film ging, kwam de commissie niet. Om welke Netflix-productie het uiteindelijk ging, is niet bekend.

Meer over:

Reageren