Ontmoedigingsbeleid

Netflix heeft genoeg van mensen die hun account delen

22 oktober 2019 17:18 | netflix | Door Irma Tomas

© Netflix
Er zijn mensen die hun Netflix-account met wel 10 mensen delen om de kosten lekker te drukken. Dat was tot nu toe geen probleem, maar Netflix is van plan daar een stokje voor te steken. 

Netflix heeft inmiddels in de gaten dat ze op deze manier wel heel veel inkomsten mislopen. Bovendien zijn er nogal veel concurrenten als Amazon en Disney+ op de markt die ook een stukje van de taart willen en klanten bij Netflix weg zullen trekken. 

Abonnement afgesloten

Daarom gaat Netflix op zoek naar technieken om het zogenaamde accountsharing tegen te gaan. Netflix kan via al hun verzamelde dat waarschijnlijk vrij gemakkelijk zien welke abonnementen er tegelijkertijd gebruikt worden. Daarnaast kan de streamingdienst zien of content meerdere keren vanaf een ander geografische locatie bekeken wordt en of regelmatig gebruik plaatsvindt van locaties die geografisch gelijk van elkaar verwijderd zijn. Daarbij wordt ook naar gebruikte IP-adressen gekeken. Als Netflix tot de conclusie komt dat meerdere mensen via hetzelfde account kijken, kan dat abonnement tijdelijk afgesloten worden.

Disney ook

Wanneer Netflix zo ver is, weten we niet precies, dus voorlopig kan iedereen kijken tot ie een ons weegt. Disney+ heeft trouwens al aangekondigd dat zij accountsharing meteen vanaf de start op 12 november zal aanpakken. 

Meer over