Nondeju!

Netflix kondigt film over Undercover-hoofdpersoon Ferry Bouman aan

17 juni 2020 10:34 | netflix | Door Jacob-Jan van de Groep

© Netflix
Undercover-hoofdpersonage Ferry Bouman krijgt een eigen film. Ferry, zoals hij toepasselijk heet, werd woensdag aangekondigd door Netflix.

De Brabantse drugskoning heeft op de streamingdienst al een eigen serie, maar nu komt daar ook een film bij. In de serie is te zien hij Ferry, gespeeld door Frank Lammers, al een imperium heeft opgebouwd in Brabant en ver daarbuiten, maar de film laat de weg ernaartoe zien.

Mentor

"Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Ralph Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor", kondigt Netflix aan. "Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden."

Elise Schaap

Naast Lammers keert ook Elise Schaap terug in haar Undercover-rol. De actrice speelt Daniëlle, de vriendin van de drugsbaron. Of ook undercoveragenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim de Rooij (Anna Drijver), die in seizoen 2 van Undercover een nieuwe zaak krijgen, ook te zien zijn in de film, is niet bekend. Wanneer Ferry: de film op Netflix verschijnt, maakte de streamingdienst nog niet bekend.

Meer over