Netflix-tip: 13 Reasons why, seizoen 2

Hannah pleegde in het eerste seizoen van 13 reasons why zelfmoord en liet een stapel cassettebandjes achter om uit te leggen hoe ze tot haar daad kwam. In seizoen 2 zijn de gevolgen van haar daad nog steeds merkbaar.
Het eerste seizoen van 13 reasons why maakte heel wat los bij de kijkers. De serie behandelt de zelfmoord van tienermeisje Hannah, een daad waaraan veel van haar medescholieren schuld hebben. Waarom ze haar polsen doorsneed, laat ze weten in een doos met cassettebandjes, die door haar vriend Clay worden beluisterd.

Niet de enige

Hij confronteert de mensen die door haar worden genoemd. Maar daarmee is de kous nog niet af: in de tweede reeks worstelen de schuldigen met de nasleep van de gebeurtenissen. Ook duiken er onheilspellende polaroidfoto’s op (met de tekst: ‘Hannah was niet de enige’) en komt er een rechtszaak aan.

Kopieergedrag voorkomen

Zelfmoord bij jongeren is een gevoelig onderwerp en Netflix doet er daarom alles aan om te voorkomen dat de serie aanzet tot kopieergedrag bij de kijkers. Het kanaal heeft daarom een ‘Discussion guide’ gemaakt.

Veilig kijken

Hierin onder meer tips om de reeks ‘veilig’ te kijken. Ook is er goede raad te lezen voor kinderen die last hebben van pesten of seksueel geweld, of lijden aan depressies. Verder is er een hele rits links naar allerlei (Amerikaanse) organisaties op dit gebied.

Vanaf 18 mei op Netflix.

Meer over: