Tweeling

Netflix-Tip: De bizarre documentaire Tell Me Who I Am

Het levensverhaal van de tweeling Marcus en Alex Lewis is nogal bizar. Gelukkig werd er een documentaire over gemaakt en die staat nu op Netflix.

Eigenlijk is het aan te raden helemaal blanco te beginnen aan Tell me who I am, dan kun je je helemaal laten meevoeren door de welbespraakte tweeling. Maar omdat dan dit artikel wel heel erg kort zou zijn, vertellen we toch iets meer. 

Identiteit kwijt

Het verhaal begint met Alex die op zijn achttiende een motorongeluk krijgt. Hij weet niets meer over zijn leven, de enige die hij wel herkent is zijn tweelingbroer Marcus. Hij weet niet meer waar hij woont, wat een keuken is en wie zijn vriendin is. Marcus moet hem vertellen wie hij is en hoe zijn leven er tot dan toe uitzag. Op zich al bijzonder, maar dat is nog maar het begin. 

Ed Perkins

Maker Ed Perkins werkte zes jaar aan de documentaire. Beide broers dreigden zich keer op keer terug te trekken omdat hun verleden zo gruwelijk is. Maar Perkins zette net zo lang door tot hij het volle vertrouwen van Ed en Alex had. Het resultaat is een ontroerende film over de kracht van tweelingen. 

Guidinc

Wil je nog meer tips of inspiratie opdoen? In het nieuwe magazine Guidinc. vind je de beste series en meer over video on demand.

Ter introductie bestel je het eerste nummer nu voor maar 1,99 euro!

Lees meer over de eerste editie!

Guidinc.

Meer over:

Reageren