Vanaf 22 juni op Netflix

Netflix-tip: Luke Cage

23 Juni 2018 22:00 | netflix | Door Jorien Slager

© Netflix
Luke Cage is groot, hij is cool en hij is zo goed als onverwoestbaar. En de kogelvrije held is terug, om zijn geliefde Harlem te redden van een drugsepidemie en een nieuwe superschurk.
Luke Cage (Mike Colter) en zijn drie collega-Defenders hebben het machtige misdaadsyndicaat The Hand uit New York verjaagd, maar die overwinning kwam tegen een hoge prijs. Cage veegt de scherven bij elkaar en probeert verder te gaan met de rest van zijn leven.

Onverwoestbare spierbundel

Dat valt niet mee: de Afro-Amerikaanse kleerkast wil zijn wijk Harlem beschermen, maar de lokale politicus Mariah maakt de onverwoestbare spierbundel het leven zuur. En dan duikt er ook nog een nieuwe superschurk met de naam Piranha op in de buurt en krijgt Harlem te maken met een nieuwe soort zeer verslavende heroïne. Gelukkig krijgt Cage hulp van zijn Defenders-maatje Ironfist (Finn Jones), een bevriende superheld die verwoestende klappen uit kan delen..

Superheldenstatus

Als een rode draad door dit seizoen loopt Lukes worsteling met zijn superheldenstatus. Want het valt niet me om een held te zijn: zijn buurtgenoten weten inmiddels wie hij is en hebben hoge verwachtingen van hem. Daar zit de bescheiden kleerkast eigenlijk helemaal niet op te wachten.

Alle dertien afleveringen van de reeks zijn vanaf 22 juni te zien op Netflix.

Meer over