Vanaf 31 augustus

Netflix-tip: Ozark seizoen 2

1 september 2018 15:05 | netflix | Door Televizier

© Netflix
De ellende is nog niet voorbij voor de familie Byrde. Ze waren naar een afgelegen stukje van de VS verhuisd, maar ook daar wisten de criminele oud-zakenpartners van vader Marty te vinden.

Het uitgangspunt van Ozark: een witteboordencrimineel in dienst van de maffia duikt met zijn gezin onder in een afgelegen dorp om aan wraaklustige criminelen en aan de opsporingsdiensten te ontkomen.

Ozark 2

In het eerste seizoen van de reeks was te zien dat dat plan al snel in duigen viel. Marty, Wendy en hun kinderen raakten al snel verzeild in allerlei levensgevaarlijke situaties. Uiteindelijk overleefden ze de seizoenscliffhanger, maar in seizoen 2 wordt de situatie er niet rooskleuriger op voor de familie Byrde. Ze krijgen een meedogenloze advocate in hun nek, en natuurlijk ook weer leden van het drugskartel.

Duister

Net als voor het eerste seizoen geldt ook voor de tweede reeks dat het er niet vrolijker op wordt voor de familie. Jason Bateman vertelt aan Indiewire dat die donkere scènes juist de kracht van de serie zijn. “We hebben ons hier niet al te veel zorgen over gemaakt: we hebben er genoeg tegenwicht voor de duistere momenten in gestopt.”

Vanaf 31 augustus op Netflix.

Meer over