Netflix-tip: Riverdale, finale seizoen 2

21 mei 2018 22:00 | netflix | Door Jorien Slager

© Netflix
Het is cliffhangertijd in Riverdale. Vorige week kwam al een razendspannende aflevering beschikbaar, met een oorlog tussen de Serpents en de Bulldogs die op het punt van uitbreken stond. Nu wordt duidelijk hoe het verdergaat.
Een bewogen seizoen van Riverdale komt ten einde, en de fans kregen in de voorlaatste aflevering van seizoen 2 al een cliffhanger van jewelste voor de kiezen. De oorlog tussen de rivaliserende Serpents en Bulldogs staat op het punt van uitbreken en er dreigen weer slachtoffers te vallen.

Black Hood

Dat zou niet voor het eerst zijn: eerder stierf Midge bij de opvoering van een musical op school. Ze werd gespietst tegen het decor teruggevonden. Op de muur stond geschreven: “De dode spreekt: Iedereen die me eerder ontsnapt is, zal sterven. B.H.” Waarbij B.H. natuurlijk staat voor Black Hood.

Zwarte capuchon

Dat zorgde voor veel verwarring in het plaatsje, want die gewetenloze moordenaar was in seizoen één toch omgelegd? Niet dus. Betty had aanvankelijk het idee dat haar vader wel eens onder de zwarte capuchon kon zitten, maar dat werd lastig omdat die in de zaal zat toen de arme Midge werd vermoord.

Identiteit

En dan is er nog de kwestie rond Chic, die zich eerder voordeed als de broer van Betty. Dat blijkt niet het geval te zijn: hij was de huisgenoot van haar broer en toen die een overdosis nam, nam hij zijn identiteit over. Hoe gaat het nu verder met hem?

Meer over