Deens sciencefiction

Netflix-tip: The Rain seizoen 2

Deens drama is bekend, een Deense detectives zijn dat ook. Maar Deense sciencefictionseries? Die zagen we nog niet zo vaak. Met The rain kwam daar verandering in. Seizoen 2 van de Netflix-serie is nu te zien.

De regen stortte een dodelijk virus uit over Scandinavië in het eerste seizoen van The rain. Broer en zus Rasmus en Simone overleven de mysterieuze pandemie door te schuilen in een van de vele onderaardse bunkers die zijn aangelegd in het land.

Vader

Zes jaar lang schuilen ze tot ze op pad gaan, op zoek naar antwoorden op de vele vragen die de uitbraak omgeven. Zoals: wat is de rol van hun vader, een wetenschapper die meer van de ramp weet.

Overlevers

De twee sluiten zich aan bij een groepje andere jonge overlevers, en na veel omzwervingen weten Rasmus en Simone hun vader te vinden, al is het zeker geen happy ending. Ze komen erachter dat Rasmus de drager van het gemuteerde virus is en daardoor levensgevaarlijk.

Rasmus genezen

Ze weten uit het wetenschappelijke complex van hun vader te ontsnappen, maar krijgen ook troepen achter zich aan die Rasmus voor onderzoek willen gebruiken. In het tweede seizoen van The rain probeert het groepje aan hun achtervolgers te ontkomen, Rasmus te genezen én zelf te overleven.

Vanaf 17 mei op Netflix

Meer over:

Reageren