Waargebeurd

Netflix-tip: When They See Us

3 juni 2019 14:36 | netflix | Door Irma Tomas

© When they see us

Vijf jongens met een kleurtje worden na een verkrachting opgepakt, berecht en schuldig bevonden. Maar zijn ze wel schuldig? Een vierdelige dramaserie over een van de grootste missers uit de Amerikaanse juridische geschiedenis.

De verkrachting van een vrouwelijke jogger in het New Yorkse Central Park leidt tot een van de grootste gerechtelijke dwalingen uit de Amerikaanse geschiedenis. Vijf jonge jongens – vier Afro-Amerikanen en één Latino – worden in verband met de zaak opgepakt en uiteindelijk veroordeeld. De politie gaat daarbij niet zachtzinnig te werk.

Gevangenis

Agenten zetten de tieners onder enorme druk en de jongens bekennen. Er zijn DNA-sporen gevonden die wijzen op een andere dader, maar dat deert de jury niet. De jongens komen in de gevangenis. Netflix maakte een vierdelige serie over de Central Park Five die decennia bestrijkt. In de eerste aflevering worden de jongens opgepakt, in de tweede is de rechtszaak, de derde gaat over de gevangenisstraf en de moeilijke tijd daarna. De laatste aflevering gaat over de enige van de jongeren die als volwassene werd berecht en een lange straf moet uitzitten.

When they see us krijgt geweldige recensies en wordt een van de heftigste Netflix-series ooit genoemd.

When they see us is vanaf 31 mei te zien op Netflix.

Meer over