Dag Sinterklaasje

Netflix verwijdert Sinterklaasfilms

3 november 2018 11:52 | netflix | Door Faye Heijnis

© Dutch Film Works.
Netflix viert dit jaar geen Sinterklaas. Er is geen Sint-film meer over op de streamingdienst. Nou ja, eentje dan: de horrorfilm Sint van Dick Maas, maar die is niet voor kinderogen bestemd.

Nee, alle tien familiefilms in Sinterklaassferen die voorheen op Netflix stonden, zijn nu verdwenen. En dat levert teleurgestelde reacties van kijkers op, die graag in de stemming wilden komen. 

Niks met Zwarte Piet te maken

Zou het iets te maken hebben met de verhitte Zwarte Piet-discussie die al jaren woedt? Netlix laat in een verklaring weten dat dit niet het geval is, maar "dat er op dagelijkse basis nieuwe content op de service komt en ook content de service verlaat". Dat de films verwijderd zijn zou niets te maken hebben met Zwarte Piet, maar verlopen afspraken met distributeurs. "We werken voortdurend aan ons totale aanbod van series, documentaires en films met een focus op exclusieve Netflix originals."

Dat wordt aan de buis gekluisterd zitten dus, want op tv zullen rond 5 december vast de nodige Sinterklaas-films worden uitgezonden. 

Meer over