Blinddoek

Netflix waarschuwt voor 'Bird Box Challenge'

3 januari 2019 15:15 | netflix | Door Televizier

© Netflix
Bird Box is een gigantische hit. De film zorgde voor de beste openingsweek van een serie ooit en inmiddels heeft het ook de online wereld veroverd. Iedereen doet The Bird Box Challenge, maar Netflix waarschuwt voor de gevaren. 
Netflix deelde de zorgen over de challenge met een tweet. "Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: verwond jezelf alsjeblieft niet met de Bird Box Challenge." 

Bird Box Challenge

Met The Bird Box Challenge delen mensen massaal foto's en filmpjes waarin ze geblinddoekt rondlopen. Vaak ook met een paar kinderen ervoor, net zoals Sandra Bullock met haar kinderen in de film. Dan zijn er namelijk onzichtbare buitenaardse wezens beland op de wereld en door oogcontact plegen mensen spontaan zelfmoord. Een blinddoek is dus de enige manier om te overleven.

Netflix

Al dat blinde geschuifel heeft inmiddels al tot een paar gewonden geleid en Netflix wil niet dat de boel gaat escaleren. Daarom schrijven ze de tweet vanuit het personage van Malorie, die ook haar kinderen Boy en Girl vermeldt. Of het gaat helpen weten we niet, maar de intentie is geslaagd. 

Meer over