Netflix zet aan tot moord

De Britse mentalist Derren Brown test in een nieuwe Netflix-serie of sociale druk mensen kan aanzetten tot moord. Met behulp van 70 acteurs wordt de onwetende Chris zo gemanipuleerd dat hij geen uitweg meer ziet.

Bij de meeste realityshows ga je er als winnaar met een grote geldprijs vandoor, maar in NetflixThe Push ben je de winnaar als het je gelukt is iemand niet te vermoorden. Het scenario begint in een restaurant, waar een miljonair plots een hartaanval krijgt. Werknemer Chris probeert de pillen van de man te zoeken, maar even later zien we hem in shock helpen het bewusteloze lichaam van de man te verplaatsen.

Manipulerend toneelspel

Chris raakt steeds meer verstrikt in het web van leugens van de 70 acteurs die allemaal in het complot zitten. Hij wil het juiste doen, maar lukt het hem op het dak van het gebouw om in te gaan tegen de manipulerende argumenten van de acteurs of zal Chris de man het laatste duwtje geven naar de dood?

Derren Brown

In de trailer van de serie vertelt bekend mentalist en illusionist Derren Brown dat wanneer ons iets door een autoriteit wordt opgelegd, we geneigd zijn zonder vragen te gehoorzamen, zelfs als dat aanzet tot de meest verschrikkelijke daden.

The Push

The Push is vanaf 27 februari te zien op Netflix.

Lees ook: Dit vond Televizier van Altered Carbon.

Reageren