Datende beesten? Jazeker!

Deze week nieuw op Netflix

19 juli 2021 08:05 | netflix | Door Jorrit van Broekhoven

Van datende beesten tot wraakzuchtige prostituees en Koreaanse zombies: Netflix heeft weer een lekker gevarieerd aanbod aan nieuwe films en series deze week. Ook liefhebbers van romantiek worden niet vergeten.

Woensdag 21 juli

Sexy Beasts

Deze bizarre datingshow is een kruising tussen First Dates en Masked Singer. Singles worden gevolgd op een eerste date, waarbij ze onherkenbaar verkleed zijn als een panda, haai, sprinkhaan of ander dier. Zo laten de kandidaten zich niet al teveel (af)leiden door het uiterlijk van hun date.

Zet Sexy Beasts op je kijklijst

Woensdag 21 juli

Ingrid Goes West

De ietwat labiele Ingrid is geobsedeerd door Instagramster Taylor. Ze gaat zelfs zover dat ze verkast naar Californië om zich in Taylors leven binnen te werken. De gevolgen zijn niet te overzien. Aubrey Plaza was de perfecte keuze voor Ingrid, en Elizabeth Olsen overtuigt als de leeghoofdige Taylor.

Woensdag 21 juli

Chernobyl 1986

35 jaar na de ramp met de kerncentrale van Tsjernobyl volgt deze Russische film de heldhaftige brandweerman Alexey, die samen met zijn collega's de brand onder controle probeert te brengen. Een rampenfilm met een flinke scheut melodrama en een snufje romantiek.

Zet Chernobyl 1986 op je kijklijst

Vrijdag 23 juli

Sky Rojo - seizoen 2

Het tweede seizoen van Sky Rojo, de Spaanse serie van de makers van La casa de papel, belooft nog meer 'over the top' te gaan dan het eerste. Prostituees Coral, Wendy en Gina zijn op de vlucht voor pooier Romeo en zijn ongure maatjes. Dit keer krijgen de heren het flink te verduren, blijkt uit de trailer.

Zet Sky Rojo op je kijklijst

Vrijdag 23 juli

Fondeados

In deze Mexicaanse Netflix-comedy hebben twee vrienden in een stonede bui een ge-ni-aal idee voor een nieuwe app. Meestal blijkt zo'n idee dan flink tegen te vallen zodra je hoofd weer is opgeklaard, maar in het geval van Polo en Blas melden zich meteen geldschieters die miljoenen in hun app willen pompen. Probleem: de app is er nog helemaal niet. 

Vrijdag 23 juli

The Last Letter from Your Lover

Wil je het weekend romantisch beginnen? Dan is deze voor jou. In het hedendaagse Londen stuit journalist Ellie (Felicity Jones) op een stapel liefdesbrieven. Deze vertellen over een geheime affaire uit de jaren zestig, tussen Jennifer en Anthony (Shailene Woodley en Callum Turner). Deze verfilming van het boek van Jojo Moyes speelt zich af in twee tijdlijnen.

Zet The Last Letter from Your Lover op je kijklijst

Vrijdag 23 juli

Blood Red Sky

Wie liever kiest voor horror dan voor romantiek, heeft een fijne aan Blood Red Sky. Nadja en haar jonge zoontje stappen nietsvermoedend in een vliegtuig dat niet alleen gekaapt wordt door terroristen, maar waar ook nog bloederige bovennatuurlijke zaken plaatsvinden.

Zet Blood Red Sky op je kijklijst

Vrijdag 23 juli

The Movies That Made Us

De eerste serie afleveringen van The Movies that Made Us blikte terug op filmklassiekers uit de jaren tachtig en negentig, zoals Dirty Dancing en Home Alone. In seizoen twee is er een volgende lading iconische en nostalgische films aan de beurt: Jurassic Park, Back to the Future, Pretty Woman en Forrest Gump

Zet The Movies that Made Us op je kijklijst

Vrijdag 23 juli

Kingdom: Ashin of the North

Na twee seizoenen van de Zuid-Koreaanse historische zombieserie Kingdom presenteren de makers een special die zich concentreert op het personage Ashin, dat zich aan het einde van het tweede seizoen voor het eerst liet zien. Natuurlijk hopen we dat Ashin of the North een opmaat is voor een derde seizoen!

Zet Kingdom op je kijklijst

Meer over