Griezelen

Nieuw op Netflix in oktober 2018

2 oktober 2018 11:29 | netflix | Door Irma Tomas

© Netflix
Netflix gaat in oktober voor gruwel en griezel met enge nieuwe series en horrorklassiekers.

In de Verenigde Staten staat oktober in het kader van Halloween en daar springt Netflix op in met een volledige griezelmaand.

Malevolent

Een Netflix-original over een broer en zus die mensen oplichten door te zeggen dat ze contact kunnen leggen met de doden. Wanneer ze uitgenodigd worden in een oud weeshuis waar gruwelijke moorden werden gepleegd, krijgen ze te maken met het echte werk.

Vanaf 5 oktober

The haunting of Hill House

De horrorserie The Haunting of Hill House gaat over vier mensen de tijdens de zomer een spookachtig huis betrekken, waar ze ooit hun jeugd doorbrachten. In dit ‘Hill House’ krijgen ze allemaal te maken met bovennatuurlijke ervaringen. Als extra traktatie speelt Michiel Huisman een van de hoofdrollen.

Vanaf 12 oktober

The curious creations of Christine Mcconnell 

In deze serie zien we bakker en kunstenares Christine McConnell in haar griezelige landhuis enge wezens in elkaar bakken. Echt horror is dat natuurlijk niet, maar Mcconnell is wel populair, haar Instagram-account met baksels wordt gevolgd door 250.000 mensen.

Vanaf 12 oktober

Apostle

Apostle is een originele Netflix-horrorflim waarin Dan Stevens, Thomas Richardson speelt. Hij infiltreert bij een brute religieuze cult om zijn zusje te bevrijden die daar vast zit. De cult wordt geleid door een charismatische leider (Michael Sheen) op een eiland genaamd Utopia. Maar in Apostle gaat het er net iets anders aan toe dan in het tv-programma van John de Mol.

Vanaf 12 oktober

Haunted

Haunted is geen fictie maar een en al realiteit. Mensen met griezelige bovennatuurlijke ervaringen vertellen erover en Netflix speelt alle gebeurtenissen na.

Vanaf 19 oktober

Nog meer horror

Dat is nog niet het einde van de hoeveelheid horror op Netflix. De streamingdienst heeft ook klassiekers als American Psycho, Friday the 13th, Carrie en The cabin in the woods online staan.

Meer over