Wel volgens een nieuw protocol

Opnames Jurassic World worden hervat vanaf juli

16 Juni 2020 11:31 | netflix | Door Andrea Peelen

© Universal Pictures

Net als bij veel andere films kwamen de opnames van Jurrasic World: Domination vanwege de coronacrisis stil te liggen. Echter zal de productie vanaf 6 juli weer hervat worden in de Engelse Pinewood Studios. Dat heeft Universal bevestigd aan Deadline.

Dit betekent dat de derde Jurrasic World-film vooralsnog de eerste grote film is die weer gaat draaien. "Het plan is om begin-medio juli te gaan opnemen", aldus een woordvoerder van Universal.

Uitgebreid protocol

Logischerwijs worden de opnames op een andere manier hervat als voor de coronacrisis. De filmstudio heeft een uitgebreid protocol klaarliggen om veilig te kunnen draaien. Zo worden de volledige cast en crew getest op het coronavirus voor ze op de set mogen verschijnen. Ook zullen medewerkers tijdens opnames meerdere keren worden getest.

Daarnaast draagt iedereen, behalve de acteurs tijdens het filmen, een mondkapje en worden aanpassingen gedaan om zo veel mogelijk afstand tussen de cast te bewaren.

Weer terug naar Engeland 

Toen het coronavirus zich door Europa verspreidde, vloog een groot deel van de cast – onder wie hoofdrolspelers Chriss Pratt en Bryce Dallas Howard – terug naar de Verenigde Staten. Naar verwachting keren zij zo snel mogelijk weer terug. Wel moeten zij na aankomst verplicht twee weken in quarantaine.

Meer streaming tips? Laat Guidinc je gidsen!