X-Men op z’n Noors Scandinavisch

Ragnarok: Heldendaden in vreemd Noors plaatsje

31 januari 2020 16:40 | netflix | Door Richard Roosenboom

© Netflix
Een soort X-Men, maar dan op z’n Noors, zo zou je Ragnarok het best kunnen omschrijven. Een stel jongelingen met bovennatuurlijke krachten gaat in deze Netflix-reeks de strijd aan met een levensgevaarlijke tegenstander.

Een korte opfrisser voor de niet-kenners van de Norse mythologie: Ragnarok was een veldslag tussen chaos en orde en luidde het einde der tijden in. Het is geen toeval dat gelijknamige Noorse Netflix-serie naar deze mythologische gebeurtenis is vernoemd. Ook de hoofdpersonen in deze serie krijgen een uitdaging van kosmische proporties voor de kiezen. 

Bovennatuurlijke Noor

Ragnarok speelt zich af in het plaatsje Edda, waar het klimaat van slag is en waar de omgeving ernstig is vervuild. De familie van Magne (David Stakston) komt er oorspronkelijk vandaan en de tiener komt er wonen. Al snel blijkt dat hij, net als de Oud-Noorse helden en goden, bovennatuurlijke krachten heeft. En dat is maar goed ook, want hij is de enige niet. En helaas voor Edda en zijn inwoners: lang niet iedereen heeft het beste voor met het plaatsje. Van de bedenkers van politieke dramaserie Borgen.

Vanaf 31 januari op Netflix

 

Meer over