Recensie: Altered Carbon op Netflix

Liefhebbers van science fiction keken al een tijdje uit naar Altered carbon. Maakt de serie de hoge verwachtingen waar? Ja hoor! En trek je vooral niets aan van wat anderen zeggen.

Het is even inkomen bij Altered carbon in aflevering één. Je weet niet wie de good guys en de bad guys zijn, er wordt geschoten door mannen in pakken met lichtjes en het is de hele tijd donker. Maar gooi vooral niet te snel de handdoek in de ring. Altered carbon gaat onder je huid zitten en voor je het weet wil je nog een aflevering zien en nog een. Tot het drie uur 's nachts is terwijl je weet dat de wekker om 7 uur gaat.

Eeuwig leven

Altered carbon is gebaseerd op Richard Morgan's gelijknamige boek en gaat over het jaar 2384, een toekomst waarin mensen met veel geld het eeuwige leven hebben en naar hartelust nieuwe lichamen uit kunnen proberen. Vechtmachine/huurling Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) wordt na 250 jaar op ijs te hebben gelegen wakker gemaakt en in een nieuw (en helemaal geen verkeerd) lichaam naar de rijkste man ter wereld gestuurd, Laurens Bancroft, die een klusje voor hem heeft: zijn moord oplossen.

Takeshi Kovacs

En dus zoekt Takeshi een posse bij elkaar en duikt hij in de wereld van de rijken en hun soms perverse hobby's. In de vriendenclub zitten o.a. een sympathieke AI (Artificial Intelligence) genaamd Poe die een hotel runt, een gefrustreerde oorlogsveteraan die wat tegen Bancroft heeft en een aantrekkelijke politie-agente met wie het al snel op flirten uitdraait. 

Krankzinnig plot

Het plot is totaal krankzinnig en bij tijd en wijle onnavolgbaar, maar dat doet gek genoeg niets af aan de serie. Gewoon blijven kijken en deze orgie van seks, geweld, actie, mooie mensen met perfecte lijven en fijne vormgeving over je heen laten komen is het devies. Wat heerlijk dat Netflix dit soort series maakt. De recensies van Altered carbon wereldwijd waren tot nu gek genoeg helemaal niet best maar wij willen dat gemiddelde hierbij graag omhoog krikken. Dit is een heerlijke serie!

Meer over:

Reageren