Filmmakers protesteren

Series sneller afspelen? Netflix is aan het testen

Als je hopeloos achter ligt op je vriend of vriendin bij het kijken van een serie, of wanneer je überhaupt weinig tijd hebt, heeft Netflix een manier om tijd te besparen. Je kunt series en films sneller afspelen. Belachelijk? Een beetje wel, ja.

Netflix test nu die mogelijkheid op Android-telefoons. De afgelopen tijd konden sommige gebruikers kiezen uit de normale snelheid, 1,25 keer sneller, 1,5 keer sneller, 0,5 keer langzamer en 0,75 keer langzamer. Als je veel tijd over hebt, kun je er dus ook voor kiezen om iets in slow motion te kijken. En als koningin Elizabeth in The crown te snel praat, zou het misschien handig kunnen zijn om de boel langzamer af te spelen zodat je kunt horen wat ze zeggen. 

Podcast

Een hogere snelheid hanteren is vooral bekend uit de podcastwereld waarbij het soms makkelijk is om de boel sneller af te spelen als er langzaam wordt gesproken. Als er beelden bij komen lijkt ons die optie helemaal niet gewenst. Maar wie weet. Volgens Netflix is het trouwens nog helemaal niet zeker dat deze functionaliteit een vaste waarde gaat worden. De streamingdienst zegt altijd bezig te zijn met testjes. 

Judd Apatow

Filmmakers hebben intussen al protest aangetekend tegen nieuwe optie. Regisseur Judd Apatow, o.a. maker van de serie Love op Netflix zegt het volgende op Twitter: 

Meer over:

Reageren