Wekelijks

Slotseizoen The 100 26 mei op Netflix

14 mei 2020 15:38 | netflix | Door Irma Tomas

© CW
Het zevende en laatste seizoen van The 100 gaat op 26 mei in première op Netflix. Daarna volgt iedere week een nieuwe aflevering.

De première van het slotseizoen is in de Verenigde Staten op 20 mei, dus Netflix zit daar vlak achteraan. Het laatste seizoen bestaat uit 16 afleveringen zodat het totaal van de serie uitkomt op 100 afleveringen precies. 

Apocalyptisch

Voor degenen die niets weten van The 100: Het is een apocalyptische serie waarin de aarde na een nucleaire oorlog onbewoonbaar is geworden. Vanuit een groot ruimtestation worden uiteindelijk honderd jeugddelinquenten teruggestuurd naar de aarde om te zorgen dat die weer leefbaar wordt. Maar terug op aarde moeten ze vechten om te overleven.

Meer zin in superhelden? Daar hebben we er ook veel van op Guidinc.nl

Sanctum

Seizoen 6 speelde zich op een andere planeet af en dat geld ook voor het slotseizoen waarin Clarke (Eliza Taylor), Bellamy (Bob Morley) en de rest de kolonie op de planeet Sanctum weer op proberen te bouwen. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Prequel

Liefhebbers van The 100 hoeven niet te wanhopen, want er zit een prequel van de serie aan te komen die zich afspeelt wanneer de aarde net verwoest is. De proefaflevering voor die spin-off heet Anaconda, en maakt onderdeel uit van het zevende seizoen.

Meer over