Bij Donald Trump

Tiger King Joe Exotic gaat voor presidentieel pardon

6 mei 2020 10:00 | netflix | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP
Tiger King is een enorm succes op Netflix, maar hoofdrolspeler Joe Exotic krijgt daar mogelijk niet heel veel van mee doordat hij 22 jaar achter de tralies bivakkeert. De leeuwenkoning hoopt echter op een ontsnappingsroute via de hoogste baas van de Verenigde Staten.

Het juridische team van Joe Exotic richt zich namelijk tot de Amerikaanse president Donald Trump. Met een document hoopt het team Trump te overtuigen hun baas een presidentieel pardon te geven. Joe zit vast, omdat hij door een rechter schuldig werd bevonden aan het plannen van een moord op zijn rivale Carole Baskin en het ombrengen van een aantal leeuwenwelpjes.

Tweet 

Een journalist haalde in de voorbije weken de kwestie Joe Exotic al aan naar aanleiding van een tweet van Don Trump jr., de oudste zoon van de president. Hij was van mening dat de 22 jaar celstraf te lang is voor een dergelijk vergrijp. Trump antwoordde daarop dat hij de documentairereeks nog niet gezien had, maar ‘dat hij nog wel in de zaak zou duiken’.

Serie

Eerder deze week werd bekend dat er een achtdelige televisieserie over Tiger King gemaakt wordt. Niemand minder dan Nicolas Cage kruipt in de huid van Joe Exotic.

Meer docuseries zien als Tiger king? Kijk dan eens op Guidinc.nl

Meer over