Op Netflix

Tweede seizoen Making a Murderer in oktober te zien

26 september 2018 10:36 | netflix | Door Irma Tomas

© Netflix
Het langverwachte tweede seizoen van Making a murderer staat vanaf 19 oktober online. De  documentaire gaat over Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey.

Making a murderer werd in december van 2015 een onverwachte hit voor Netflix. Miljoenen mensen bogen zich over de vraag of Avery en Dassey werkelijk de moord op Teresa Halbach hadden gepleegd waarvoor ze in de gevangenis zitten. Velen kwamen tot de conclusie dat de genaaid waren door een corrupt politiesysteem. Extra zuur omdat Avery al eerder jaren vastzat voor iets wat hij niet had gedaan.

Hoger beroep

Sinds die tijd zijn er vele hogere beroepen geweest, kregen de politie en officier van jusititie in Manitowoc County in de staat Wisconsin veel over zich heen maar zitten Avery en Dassey nog steeds in de gevangenis.

Nieuw

Nieuw in Making a Murderer part 2 is Kathleen Zellner, Avery's taaie en erg gemotiveerde advocaat. Ze wil niet alleen bewijzen dat Avery ten onrechte veroordeeld is, maar wil hem ook vrij krijgen. Filmmakers Ricciardi en Demos volgen Zellner, die al vaker onrechtmatige veroordelingen heeft rechtgezet, terwijl ze onvermoeibaar doorwerkt en onverwacht ook met nieuw bewijs komt over wat er precies met Teresa Halbach is gebeurd.

De twee docureeks van Making a murderer telt 10 afleveringen.

Meer over