Tygo naar Netflix

Tygo Gernandt pakt rol in The Last Kingdom

23 Oktober 2018 16:28 | netflix | Door Televizier

© ANP
Terwijl Tygo Gernandt druk bezig leek met de opnames voor de nieuwe Baantjer-film blijkt hij nu stiekem meer ijzers in het vuur te hebben gehad. De acteur maakte dinsdag bekend dat hij in het derde seizoen van Netflix-serie The Last Kingdom speelt.

Hij deelde het mooie nieuws in een enthousiaste tweet. "Ik mag het bekend maken! Ik speel mee in het derde seizoen van The Last Kingdom yess!", schrijft de acteur. Ook kondigde hij zijn nieuwe rol aan op Instagram.
 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Finaly i can talk About the project!! My part as JackDaw in @thelastkingdom #tegek #lovit #duss #watnee #haha

Een bericht gedeeld door TYGO GERNANDT (@tygo_gernandt) op

De acteur speelt in de serie de rol van Jackdaw, een eenling die toetreedt tot het leger van de gevaarlijke ziener Skade. Het nieuwe seizoen wordt op 19 november online gezet.

Vikingen

De Britse serie is gebaseerd op de boekenreeks The Saxon Stories van auteur Bernard Cornwell en speelt zich af in het jaar 872. Het verhaal gaat over het koninkrijk Wessex dat dapper tegenstand biedt tegen de plunderende Vikingen uit Denemarken. De eerste twee seizoenen verschenen bij BBC, maar de komende afleveringen zijn te zien op Netflix. Rutger Hauer had in het eerste seizoen een klein rolletje als King Ravn, een ex-soldaat en voormalig Vikingvorst.

Meer over