Insatiable

Veroorzaakt deze nieuwe Netflix-serie eetstoornissen?

23 juli 2018 15:41 | netflix | Door Irma Tomas

Over de nieuwe Netflix comedyserie Insatiable is nogal wat te doen. Er is zelfs een petitie gestart om de serie niet in première te laten gaan. Hij zou eetstoornissen bij meisjes in de hand werken.

Insatiable (onverzadigbaar) gaat over de middelbare scholiere Patty (Debbie Ryan) die lijdt onder overgewicht en daardoor gepest wordt. Dat probleem lost zichzelf op wanneer Patty een flinke klap krijgt, niet meer kan eten omdat haar kaken op elkaar worden genaaid en na de zomervakantie terugkomt als een slanke, knappe den. Daarna wil Patty vooral wraak op alle schoolgenoten die haar het leven ooit zuur maakten.

Stop de release!

Volgens de petitie Stop the Release of Netflix's Body-Shaming series 'Insatiable' benadrukt deze film maar weer eens dat meisje dun moeten zijn om populair te worden en is ie daarom funest voor het zelfbeeld van veel jonge vrouwen. De maker van de petitie beweert zelfs dat de trailer van Insatiable er al voor heeft gezorgd dat meisjes met eetproblemen een terugval hebben gehad. Het is 'fatshaming'. Inmiddels hebben al bijna 100.000 mensen de petitie ondertekend die moet voorkomen dat Insatiable op 10 augustus het levenslicht ziet.

Alyssa Milano

Actrices Debbie Ryan en Alyssa Milano hebben inmiddels gereageerd. Zij zien de serie juist als een manier om 'fatshaming' aan de kaak te stellen. Al met al lijkt de Amerikaanse reactie wat overdreven. Of hebben de mensen met kritiek gelijk? Kijk en oordeel zelf.

Meer over