'Boerenleven is niet romantisch'

Kijken (en genieten) van Boer zoekt vrouw doe je niet alleen vanwege die aandoenlijke, naar een vrouw zoekende boeren. Grote boerderijen, stallen vol kalfjes of rondhuppelende veulentjes in de wei: het landelijke leven heeft iets romantisch wat vooral mensen in de steden aanspreekt. Maar is dit beeld wel realistisch?

Volgens de vrouwen van 'Vrouw van boer' in ieder geval niet. Deze nieuwe website is een initiatief van een groep Friese boerinnen. Deze dames zijn van mening dat het boerenleven in het Boer zoekt vrouw enorm wordt geromantiseerd.

Kruispunt
Uit het RKK-programma Kruispunt bleek afgelopen zondag dat deze Friezinnen vinden dat het KRO-programma geen realistisch beeld geeft van hoe een hoop boeren leven. Zo is het leven van veel agrariërs lang niet altijd rozengeur en maneschijn. "De problemen op een boerderij zijn onvoorstelbaar groot'', aldus Lida Flapper.

Vrouw van boer
Lida is één van de initiatiefneemsters van vrouwvanboer.nl. Deze nieuwe site, die overigens pas vanaf volgende week in de lucht is, moet een platform worden waar boerinnen elkaar kunnen steunen en helpen in hun dagelijkse bestaan.

Werken, werken, werken
Een andere boerin laat weten dat ze haar man nauwelijks ziet. "We zijn nu tien jaar getrouwd. Maar als ik toen wist wat me te wachten stond, dan weet ik niet of ik het wel had gedaan. Herman begint 's morgens om vijf uur met de koeien en 's avonds om acht, negen uur is hij pas klaar. Het is altijd werken, werken, werken. De leuke dingen moet ik altijd alleen doen met de kinderen."

Kijkcijfers
Onrealistisch of niet, de kijkers smullen nog steeds massaal van de alle liefdesperikelen in Boer zoekt vrouw. Naar de uitzending van zondagavond, waarin de mannen op een korte vakantie gingen met de vrouw van hun dromen, keken maar liefst 4.005.000 mensen.

Reageren