'Booth' en 'Brennan' over hun personages!

24 september 2008 11:06 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Wij hebben zo onderhand allemaal wel een mening gevormd over de personages uit Bones. Maar hoe denken de acteurs hier eigenlijk zelf over en hoe hebben ze zich voorbereid op hun rol?

Echte Bones-fans weten als geen anders dat het met de chemie tussen hoofdrolspelers Brennan en Bones wel goed zit. Het lijkt bijna alsof ze al hun hele leven samenwerken, of sterker nog: ze getrouwd zijn. "Ja en dat is maar goed ook want zo'n relatie moeten we ook neerzetten!" vertelt David Boreanaz, Booth's vertolker, over de samenwerking.

Diepgang
En juist die diepgang was voor de acteur zo speciaal: "Het is geen typische 'whodunnit' waarbij het alleen maar draait om de zaak die wordt onderzocht. Wij leggen veel meer in ons personage. We laten bijvoorbeeld zien hoe de levens naast het werk eruit ziet."

Research

Om een dergelijk personage goed neer te zetten is het van belang dat er enig research wordt gedaan voordat de acteurs de set opwandelen. Maar hoe hebben Booth en Emily Deschanel's personage Brennan zich verdiept in hun rol? David zegt er nog altijd hard aan te werken. De acteur laat weten dat hij met een undercover agent uit Los Angeles heeft samengewerkt. "Hij heeft mij de fijne kneepjes van het vak geleerd."

Collega
Ook co-star Emily heeft niet stilgezeten. "Ik kreeg de kans om te praten met Kathy Reichs (de auteur van de Bones-boeken, red.). Mijn personage is op haar gebaseerd. Ik heb haar verschillende vragen gesteld en ik ben natuurlijk begonnen met het lezen van haar boeken", aldus de actrice.

Wel en wee
Zo zie je maar weer dat ook de beste acteurs tijd nodig hebben om zich goed voor te bereiden op hun rol. En dat is maar goed ook, anders zouden we vast niet zo meeleven met het wel en wee van Booth en Brennan. Wij genieten er iedere keer weer van!

Meer over