'David Letterman niet afgeperst'

Het schandaal rond de rondscharrelende talkshowpresentator David Letterman lijkt nog een staartje te krijgen. Nu de rechtszaak tussen David en de man die hem afperste voor de rechter is verschenen, komen er steeds mee details naar buiten. De afperser ontkent nu namelijk dat hij David afgeperst zou hebben!

Het was geen afpersing, zo beweerde de advocaat van CBS-producer Joe Halderman, het was een zakelijke transactie.

Afpersing
Joe Halderman was tot voor kort redelijk onbekend. Totdat hij volgens David Letterman zelf om geld ging vragen voor het feit dat hij wist dat David van tijd tot tijd seks had met vrouwelijke medewerkers van zijn eigen talkshow. Daarna stond Joe opeens landelijk bekend als afperser.

Transactie?
Maar niets zou dus minder waar zijn. Volgens Joe zelf dan. Tegen de rechter zei zijn advocaat: "Het was een commerciƫle transactie. Dat we hier nu staan, komt doordat Letterman een beroemdheid is."

En dat terwijl David zelf altijd beweerd heeft dat hij in zijn show opbiechte dat hij seks had gehad met collega's, om op die manier de afperser te vlug af te zijn. Maar of dat dan waar is, blijft nu maar de vraag. Feit is wel dat het hele voorval David geen windeieren heeft gelegd.

Reageren