'De Frogers werkten non-stop keihard'

Na vorig jaar met Effe geen cent te makken aandacht te hebben gevraagd voor de Voedselbank, storten de Frogers zich dit seizoen vol liefde op Stichting Heppie. Het gezin bracht vier weken door op de kampen die door de vrijwilligersorganisatie worden georganiseerd, om kinderen de vakantie van hun leven te bezorgen.

We vroegen Nina Schmitz, directrice van de stichting, hoe zij hun aanwezigheid heeft ervaren.

Wat doet Stichting Heppie?

"We zijn een landelijke vrijwilligersorganisatie die vakanties en
weekenden organiseert voor kinderen die om uiteenlopende redenen niet zelf op vakantie kunnen. De doelgroep is heel divers, maar wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal wat extra aandacht goed kunnen gebruiken."

Was je meteen enthousiast toen jullie werden benaderd door de Frogers?

"Ik dacht meteen: 'dit is fantastisch!' Het enige waar ik over twijfelde, was de impact die zo'n tv-programma zou hebben op de kinderen. Ze zijn heel kwetsbaar; hoe veilig is het dan? Maar na met Talpa en de Frogers gesproken te hebben, was mijn twijfel weggenomen. Ze hebben zo ontzettend goed meegedacht."

Hoe reageerden de kinderen op hun aanwezigheid?

"Ze vonden het allemaal interessant en leuk. Sommige jonge kinderen wisten helemaal niet wie de Frogers waren; anderen juist heel goed. Ze waren heel nieuwsgierig, ook naar die camera's en microfoons. De camera- en geluidsmensen hebben daar heel leuk op ingespeeld door de kinderen door de camera te laten kijken en een koptelefoon op te laten zetten."

Hebben de Frogers ook de handen uit de mouwen gestoken wanneer de camera's niet draaiden?

"Zeker weten. Ze hebben nonstop keihard gewerkt, terwijl ze er ook voor hadden kunnen kiezen om even bij te komen in hun camper. Natasja zat 's avonds laat nog knutselwerkjes af te maken, omdat ze dat had beloofd. Ze stond ook gewoon wc's schoon te maken."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110219/3325568a0cc7ed016e8ed9f058309da4/square

Was René net zo enthousiast?

"René was veel weg, want die heeft zich vooral hard gemaakt voor sponsors. Maar hij stond evengoed midden in de nacht op om met de kinderen een dropping te doen."

En de kleine Frogers, Maxim en Didier?

"Ik vond het heel mooi om te zien hoe zij zich inzetten, hoe makkelijk zij zich aanpasten en hoe ze begrip opbrachten voor kinderen die ander gedrag vertonen dan zij zelf. En dat terwijl ze zelf nog kind zijn."

Wat betekent dit programma voor de stichting?

"Heel veel. Nu al merken we dat we op de kaart zijn gezet."

Reageren