'Frasier' nooit meer terug?

Niemand zag het aankomen, maar het zou zomaar kunnen dat een op handen zijnde scheiding ervoor gaat zorgen dat Frasier-acteur Kelsey Grammar nooit meer terugkeert op tv.

Donderdag maakte de 55-jarige Grammar bekend te gaan scheiden van zijn vrouw Camille Donatacci. Zijn vrouw diende de scheidingspapieren vorige week al in met als reden 'onoverkomelijke verschillen'.

Beu
De scheiding van Grammar en Donatacci komt relatief onverwacht, ze waren al sinds 1997 samen en hebben twee kinderen, maar is voor Frasier niet heel gek: hij scheidde al twee keer eerder. Wat wel opvallend is, is dat de acteur door de vernieuwde media-aandacht de tv steeds meer beu lijkt te worden.

Privacy
Het begon al met de tweet (berichtje op Twitter, red.) waarmee hij de scheiding bekend maakte: "Dank voor jullie steun. Het is waar: mijn vrouw en ik gaan scheiden. Respecteer onze privacy aub."

Die duidelijk oproep tot rust werd al snel gevolgd door geruchten. De acteur is op dit moment bezig met de revival van het toneelstuk La Cage aux Folles op Broadway, waarvoor hij genomineerd is voor een Tony Award (de meest prestigieuze theaterprijzen van de VS).

Rust & theater versus tumult & tv
De tumult van de tv-wereld en de rust en roem van de theaterwereld zouden Grammar nu zo bevallen, dat hij overweegt om de tv voorgoed vaarwel te zeggen. Hij zou dat in het theater al tegen meerdere collega's geroepen hebben, en het in privékringen niet onder stoelen of banken steken. Dat niet in de laatste plaats omdat zijn vrouw juist nu wél lijkt door te breken: ze werkt mee aan een realityserie getiteld The Real Housewives of Beverly Hills.

Het is dan nu ook alweer de derde keer dat Kelseys privéleven in de schijnwerpers staat door een scheiding. Tel daarbij op dat een van Grammars laatste grote tv-projecten, de serie Hank, na één seizoen al flopte en geschrapt werd, en het moge duidelijk zijn: Grammar overweegt om de handdoek in de ring te gooien.

Wordt vervolgd?

Reageren