'Gordon Ramsay zet aan tot zelfmoord'

We kennen Gordon inmiddels allemaal als de chef-kok die de deelnemers van zijn kookprogramma's drilt, uitscheldt en miserabel laat voelen. Maar nadat een tweede ex-kandidaat zelfmoord heeft gepleegd, krijgt Ramsey wel heel veel over zich heen.

Eric Ripert, jurylid in het Amerikaanse programma Topchef, heeft geen goed woord over voor Gordon Ramsay.

Eric Ripert
Eric liet op Twitter merken dat hij het niet eens is met de aanpak van Gordon. De tv-kok zou met zijn denigrerende en dreigende houding zijn kandidaten de stuipen op het lijf jagen. En dat zou volgens Eric kunnen leiden tot zelfmoord.

"Niks persoonlijks, maar Gordon weet zijn kandidaten niet op de juiste manier te inspireren. Goede chefkoks gaan respectvol met hun leerlingen om. Beledigingen en vernederingen horen daar niet bij", vertelt Eric aan het Amerikaanse showbizmedium E Online.

Gordon_Ramsey

Zelfmoord
Aanleiding voor de reactie van Eric is de dood van Joseph Cerniglia. De 39-jarige man deed in 2007 mee aan Gordon's programma Kitchen Nightmares, omdat hij met zijn restaurant diep in de schulden zat. Tijdens de opnames werd Joseph volledig de grond ingeboord door Gordon. Afgelopen vrijdag sprong de restauranteigenaar van een brug en overleed.

Het is niet de eerste deelnemer uit een programma van Gordon die zichzelf van het leven beroofd. In 2007 schoot chefkok Rachel Brown zichzelf dood. Zij deed aan het programma Hell’s Kitchen.

Reageren