'Housewife' in film Famke Janssen

Actrice Marcia Cross, beter bekend als altijd wat stijve Bree Hodge uit de serie Desperate Housewives, gaat een van de hoofdrollen spelen in de film Bringing Up Bobby, het regiedebuut van actrice (en nu dus ook regisseuse) Famke Janssen.

Marcia doet het niet alleen. Andere hoofdrollen zijn voor Milla Jovovich (Resident Evil) en Bill Pullman (Independence Day). Dat heeft de Nederlandse coproducent Fu Works bekend gemaakt.

Keuze
Het misdaaddrama gaat over een alleenstaande moeder (Olive), een oplichtster. Samen met haar 10-jarige zoontje (Bobby) heeft ze in Europa rijke mensen geld aftroggelt. Als de twee willen gaan settelen in een plaatsje in Oklahoma (VS), blijkt hun verleden hen te achtervolgen. Olive komt voor de keuze te staan: met haar verleden afrekenen, of haar zoon een toekomst geven.

Filmfamilie
De film is Famkes regiedebuut. Als actrice was ze te zien in de James Bond-film GoldenEye en in de X-Men-trilogie. Janssen heeft de regie-ambitie overigens niet van een vreemde. Haar zus, Antoinette Beumer, maakte onder meer See You In Vegas en De Gelukkige Huisvrouw. Op dit moment werkt Beumer aan een remake van de Belgische thriller Loft.

De opnames van Bringing Up Bobby vinden komende maand plaats in de Verenigde Staten. Als alles goed gaat, gaat de film in 2011 in première.

Reageren