'Ik ben te aardig'

Journaallezer Herman van der Zandt gooide tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hoge ogen met de manier waarop hij tussenstanden presenteerde op een hip touchscreen-scherm in de Journaalstudio. Nu de landelijke verkiezingen van 9 juni op komst zijn, vond Televizier het nodig Herman eens aan een Vragenvuur te onderwerpen: "Ik dacht ook vrij snel: nu ben ik wel klaar met dat scherm."

Op de vraag of Herman er van droomt om ooit anchorman van het Achtuurjournaal te worden, antwoordt hij duidelijk: "Het is niet zo dat ik pas rustig kan sterven als ik anchorman ben. Het is zelfs waarschijnlijker dat ik iets heel anders ga doen."

Straaljager
Wat dat dan is, weet hij nog niet. Wel wil hij kwijt dat hij eigenlijk straaljagerpiloot had willen worden. Dat plan sneuvelde echter omdat hij te lang was, en zijn ogen niet goed genoeg waren. En zo kwam hij via allerlei banen in en rond de media terecht bij het Journaal.

Voorbeeld
Zijn grote voorbeeld als nieuwslezer was Harmen Siezen, op de voet gevolgd door Joop van Zijl en Fred Emmer. Herman gaat dan ook voor de "oudere mannen die netjes in beeld zaten". En of het een moeilijke baan is? "Het is ook weer niet zo dat je de Noord/Zuidtunnel moet boren. Maar je moet wel je kop erbij houden en weten waar je het over hebt."

Nog iets persoonlijks? Zijn slechtste eigenschap vindt hij dat hij afwachtend en aardig is. "Ik ben té aardig."

Reageren