'Ik mis de frikadellen'

Vanaf vandaag wordt het programma Ik vertrek herhaald. Zo ging familie Stroo hun Italiaanse droom verwezenlijken en begon zij een Vakantie Appartementen verhuur in Sassoferrato, in het midden van Italië. Televizier spreekt Sabine en Ben Stroo twee jaar later.

Hoe gaat het met jullie droom?

Sabine: "Goed. We hebben nog nooit zo hard gewerkt, maar ook nooit zoveel genoten. Wanneer wij na een hele dag hard werken, 's avonds met de gasten een bakje koffie doen en Italiaanse muziek opzetten, dan is dat genieten voor ons."

"Wij leven hier heel anders dan in Nederland. We gaan vaker uit eten of pakken een terrasje met de kinderen. Als je hier een wijntje bestelt, krijg je de hapjes erbij en dat voor maar vijf euro. We zitten natuurlijk niet in een toeristisch gebied, dus daarom is het goedkoper."

Heeft de uitzending voor (meer) bezoekers gezorgd?

Sabine: "Jazeker. Naar aanleiding van het programma hebben oude klasgenoten en collega's die we al heel lang niet hadden gezien ons opgezocht. Onze gasten komen vooral uit Nederland, maar er komen ook mensen uit de regio voor onze zelfgemaakte pizza en de sfeer."

Spreken jullie al een aardig woordje Italiaans?

Ben:
"We kunnen ons prima verstaanbaar maken, maar een babbeltje maken waarin je je gevoelens wilt uiten, gaat nog moeilijk."

Missen jullie de Nederlandse stroopwafels en dropjes niet?

Sabine:
"Ik mis de frikadellen, kroketten en pindakaas. Maar vrienden van ons nemen wel eens wat mee uit Nederland. Voorlopig heb ik een voorraadkast vol."

Blijven jullie in Italië?

Ben en Sabine:
"Ja, ons leven hier geeft zoveel voldoening: het werk, de mensen, de cultuur en de goede stemming."

Reageren