'Kattige opmerking Janzen was gepland'

Een nogal valse opmerking die musicalster Chantal Janzen tijdens het afgelopen Televizier-gala over ex-hockeyster Fatima Moreira de Melo maakte, blijkt vooraf bedacht te zijn.

Dat vertelde 'slachtoffer' Fatima althans dinsdagavond in het tv-programma De wereld draait door (DWDD). Hockeyster De Moreira maakte afgelopen weekeinde het einde van haar sportieve loopbaan bekend.

'Hockeyen'
Janzen verving tijdens afgelopen 'Ring' de eigenlijke presentator, Frits Sissing, omdat deze zelf in de running was voor de prijs. En tijdens het evenement was ook ruimte voor muzikale intermezzo's.

Zo kreeg Fatima de gelegenheid om een liedje te zingen, iets dat ze de laatste tijd nog wel vaker doet. Na afloop van het optreden liet Chantal zich ontvallen: "Wat kan die meid hockeyen, hé", waarop het publiek in lachen uitbarstte.

Autocue
Wat eerst leek op een ongelukkige verspreking van Chantal, blijkt dus echter letterlijk uitgedacht te zijn. En dus vond Fatima de opmerking vooral jammer: "Zeker omdat de opmerking gewoon op de autocue stond. Chantal Janzen las het dus gewoon voor."

Opvallend is dat Chantal haar uitspraak in overleg met niemand minder dan Paul de Leeuw zou hebben bedacht.

Fatima gaf wel ook toe er zelf niet helemaal sportief in te staan. "Normaal gesproken hou ik wel van pittige humor, maar omdat ik nu zelf onderwerp was van een grap, had ik er meer moeite mee."

Reageren