'Llink niet onderscheidend genoeg'

Na veel tegenslagen zag het er even goed uit voor groene omroep Llink. Het benodigde ledenaantal van 150.000 werd gehaald en de omroep kan met hulp van BNN ook boegbeeld Floortje Dessing op de buis houden. Helaas is daar vandaag het advies van een belangrijke commissie: Llink is niet onderscheidend genoeg voor de Publieke Omroep...

Dat zou betekenen dat, als minister Plasterk het advies opvolgt, Llink in 2010 misschien toch niet meer bij de Publieke Omroep te zien en te horen is.

Verscheidenheid
"De commissie concludeert dat het aanbod van Llink noch in inhoud, noch in vorm een wezenlijke bijdrage levert aan de verscheidenheid van de landelijke publieke mediadienst", aldus het officiƫle rapport.

Visitatiecommissie
De zogenaamde 'visitatiecommissie' bestaat uit onafhankelijke deskundigen en brengt eens in de vijf jaar een rapport uit over de publieke omroepen. Mede op basis van dit advies besluit de minister van cultuur, nu dus Ronald Plasterk, of de omroepen mogen blijven uitzenden.

Waar Llink voor staat
Llink heeft in een reactie laten weten dat ze het er niet mee eens is: "Wij onderscheiden ons wel. Ik denk dat iedere Nederlander weet waar Llink voor staat", reageert een woordvoerder van de groene omroep. Volgens Llink doet de commissie "er gewoon alles aan om ons uit het bestel te krijgen".

Het gewraakte rapport verschijnt woensdagmiddag.

Et tu, CVDM
Ook het Commissariaat voor de Media (CVDM), een ander adviesorgaan, liet dinsdag weten dat het bezuinigingsplan van de in financiƫle nood verkerende omroep niet genoeg om handen heeft. Llink moet snel orde op zaken stellen. Lukt dit niet? Dan adviseert het CVDM om de geldkraan dicht te draaien.

Extra:
- Er staat nog veel meer nieuws op Televizier.nl >>
- Floortje Dessing toch naar BNN >>
- Er wordt ook op het forum over Llink gepraat. Wat vind jij ervan? >>


Reageer op bovenstaand nieuws:
Weer een bedreiging voor Llink. Vind jij Llink onderscheidend genoeg? Weet je waar de omroep voor staat?

Nog geen lid?
Leden kunnen hier inloggen om te reageren. Nog geen lid van Televizier.nl? Het is gratis en je krijgt er veel voor terug. Hier kun je je snel aanmelden!

Reageren