'Meneer Kaktus is failliet'

Televisiemaker Peter Jan Rens, die in menig geheugen vooral bekend staat als Meneer Kaktus, is failliet. De Rabobank vraagt woensdag zijn faillissement aan en zijn huis zal worden geveild.

De Rabobank leende Rens en zijn bedrijf, Kaktus Holding, eerder anderhalf miljoen euro. Nu blijkt echter dat Peter Jan dat geld niet kan terugbetalen en dus grijpt de bank in. Zijn huis wordt openbaar geveild, omdat Peter Jan zijn huis als onderpand inbracht toen hij het geld leende.

Failliet
Afgelopen weekend vertelde 58-jarige Rens nog aan de media dat zijn comeback eraan zat te komen. Over geldzaken wilde hij toen niet praten.

"Meneer Kaktus komt terug en nu wil je het over geld hebben? Ik geef nooit een interview over mijn zaken. Mijn postproductiebedrijf is eruit geknald. Ben ik failliet? Nee. Kan ik morgen failliet zijn? Het kan", zo zei hij tegen de Volkskrant, zich hoogstwaarschijnlijk niet beseffend dat dit ook snel realiteit zou worden. De Telegraaf wist het nieuws echter woensdag te brengen.

Paus
Overigens zijn dat niet de enige opvallende dingen die Peter Jan in het interview te vertellen had. Zo zei hij in het magazine van de krant: "Ik zou paus willen zijn. Dat mag je niet zeggen, want dan denken mensen: die man is gek."

Relletje
Ook bekende hij niet vies te zijn van een relletje: "Ik hou van oorlog. Net als Winston Churchill. Niet in de zin van pief-paf-poef, maar in de zin dat ik altijd situaties opzoek waarin van alles tegelijk gebeurt."

En dat is dan ook precies wat Peter Jan de komende tijd te wachten staat.

Reageren