'Minder seks op tv'

De ChristenUnie wil graag minder seks op tv. Het Media Expertisecentrum van de Publieke Omroep moet de 'mediavervuiling' door omroepen aanpakken, vindt Joël Voordewind van de CU.

Donderdag kaartte de politicus zijn zorgen aan tijdens een bijeenkomst over mediawijsheid in Hilversum: "De omroepen zijn op dit moment, in opdracht van het kabinet, bezig hun gedragscodes op te stellen. Laat het expertisecentrum hen aanzetten tot maximale zefbeperking bij het in in beeld brengen van geweld, drugs- en acoholgebruik, seks en de vrouw als louter lustobject".

Duidelijke grenzen
Voordewind heeft moeite met programma's als Spuiten en slikken (foto) van BNN. "Dat heeft een hoog Woodstockgehalte, met de boodschap: experimenteer er maar op los", aldus het kamerlid, en dat moet dus anders. "Ook voorlichtingsinstituten als het Trimbos en het Jellinek zeggen inmiddels dat jongeren behoefte hebben aan duidelijke grenzen." Een flowerpower, dus vrije, opvoeding vindt Voordewind tot daar aan toe, mits de jongeren maar snappen wat de schadelijke gevolgen kunnen zijn.

Het Media Expertisecentrum, dat sinds 2008 bestaat en gevestigd is in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, moet kinderen en jongeren, hun ouders en onderwijzers helpen verstandig en bewust met televisie, internet en andere media om te gaan.

Reageren