1/2 finale Gouden Kooi

Over een week sluit De gouden kooi na twintig roerige maanden haar deuren. Dan wordt bekend wie van de bewoners voortaan als miljonair door het leven gaat.

Maar voordat het zover is, moet één deelnemer z'n koffers pakken. Wie dat is, bepalen de bewoners zelf door middel van een puntensysteem. In de halve finale, gepresenteerd door Bridget Maasland, wordt van alle vijf 'miljonairs' gevraagd om een genadeloos oordeel te vellen over hun huisgenoten.

Punten
Elke miljonair krijgt een aantal punten toebedeeld en moet die, onder toeziend oog van een notaris, onder zijn of haar medespelers verdelen. De bewoner met het laagste aantal punten moet de villa stante pede verlaten.

Vertrekken
Wordt het Jaap, die de 'terror' weer heeft teruggebracht in huis? Of moet Claire vertrekken, die al weken onderaan staat in de populariteitspoll? Huub is er zelf van overtuigd dat hij gaat winnen, maar denken zijn medebewoners daar hetzelfde over? En zullen Brian en Amanda elkaar de hand boven het hoofd houden of stemmen ze elkaar weg, verblind door hebzucht?

Kijker
De puntenverdeling uit de halve finale bepaalt de helft van de definitieve einduitslag. De kijker bepaalt de andere helft. Direct na de uitzending worden de telefoonlijnen geopend en kan Nederland gaan stemmen op zijn of haar favoriete miljonair.

Reageren