10,1 mln Nederland - Slowakije

De wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Slowakije is maandag op het hoogtepunt door 10,1 miljoen Nederlanders gevolgd. Nog nooit eerder eerder trok een Oranjewedstrijd die om 16.00 uur 's middags begon zo veel kijkers.

Die ruime 10 miljoen mensen keken niet allemaal de hele wedstrijd: het gaat om het totaal aantal bereikte Nederlanders.

Thuis, kroeg of werk
Van de 10,1 miljoen mensen die iets zagen van de rechtstreekse televisie-uitzending van Nederland-Slowakije, zaten er 8,5 miljoen al dan niet met visite thuis. Nog eens 1,6 miljoen keken de uitzending ergens anders, zoals in de kroeg of op het werk.

De genoemde 10,1 miljoen is een bereikgetal en gaat dus om het totaal aantal bereikte mensen op enig moment. Eerder werd al bekend dat het gemiddelde kijkcijfer van de uitzending 6,1 miljoen was. Dat betrof het gemiddelde aantal kijkers thuis gedurende de gehele wedstrijd.

De cijfers voor buitenshuis kijken zijn afkomstig van aanvullend onderzoek door Intomart GfK in opdracht van NOS, NPO, Ster en SKO.

Mexico
Tot afgelopen maandag was het de wedstrijd Nederland - Mexico tijdens de groepsfase van het WK in Frankrijk in 1998. Toen was de aftrap ook om 16.00 uur.

Reageren