115 keer f*ck in 40 minuten

Maar liefst 115 keer werd er in een aflevering van het kookprogramma van Gordon Ramsay het woord 'fuck' gezegd. En dat waren dan alleen de eerste 40 minuten van het in totaal twee uur durende programma! De tv-kok werd er toch maar even voor op zijn vingers getikt.

Op 30 januari was het op het Britse Channel 4 tijd voor een speciale uitzending: Ramsay's great British nightmare.

Daarin kookte de sterrenchef samen met een aantal anderen de sterren van de hemel, maar wel met een ongekend groot aantal scheldwoorden.

Grote Britse nachtmerrie
Er werd 115 keer gescholden in 40 minuten tijd. Dat betekent dat er gemiddeld iedere 20 seconden een keer gescholden werd. Drie keer per minuut, veertig minuten lang.

Al lag de frequentie soms wat hoger. Zo was er één moment waarop in twee minuten tijd dertig keer het woord 'fuck' gebruikt werd. Het is een absoluut record voor de topkok die erom bekend staat toch al grof gebekt te zijn.

Waarschuwing
De Britse tv-waakhond Ofcom besloot nu toch maar even in te grijpen, en na rijp beraad en de evaluatie van maar liefst 51 afzonderlijke klachten kreeg Ramsay een flinke waarschuwing.

Dat maakte overigens geen indruk op Channel 4. De zender voerde als verdediging aan dat Ramsay in ieder programma vloekt, en dat de mate waarin dan ook minder uitmaakt. Maar Ofcom was het daar niet mee eens: "De kijker verwachtte natuurlijk wel wat gevloek, maar niet zoveel als in die specifieke uitzending."

De boodschap was duidelijk: nooit meer zóveel gevloek, alstublieft.

Reageren