1600 kilometer afzien op een brommertje

In acht dagen op de brommer van het diepe zuiden naar het diepe noorden van Vietnam: een mooie uitdaging voor het Top gear-trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Wie is zijn reisgenoten te slim af en bereikt het einddoel, Ha Long, als eerste?

De mannen krijgen van de BBC alle drie een schoenendoos met bankbiljetten mee. Ze denken hiervan in Saigon, startpunt van het avontuur, wel even een leuk autootje te kunnen kopen, maar hebben buiten de torenhoge inflatie van de Vietnamese dong gerekend.

Brommertjes
Meer dan een paar aftandse motorvoertuigen op twee wielen zit er niet in. Daarop zullen ze het, over soms heidens drukke en niet altijd even comfortabele wegen, 1600 kilometer lang moeten uithouden. Jeremy krijgt met veel pech te kampen en arriveert later dan zijn concurrenten op de eerste plaats van bestemming, Da Lat.

Ervaring
Onder het genot van een glaasje wodka met slangenbloed bespreken de mannen hun ervaringen. Net op pad en nu al zadelpijn, terwijl het ergste natuurlijk nog moet komen. Die nacht dromen ze van een zachtverende bolide, met airco en een goedgevulde koelkast, waarin ze zingend naar het noorden zoeven. 'Sit back and enjoy your ride.'

Extra:
- Tv-nieuws, achtergronden en meer >>
- Talloze gesprekken op het forum >>

Reageren