2,6 miljoen kijkers voor The Voice Kids

De kindertalentenjacht The Voice Kids is uitstekend van start gegaan: de eerste aflevering werd bekeken door 2,6 miljoen kijkers. RTL 4 beheerste met haar programma's wederom de kijkcijfer top 3 van vrijdagavond.

Ook de reacties van kijkers op The Voice Kids zijn positief. De kwaliteit van de talenten, waarvan de leeftijden uiteenlopen van 6 tot 14 jaar, is hoog. The Voice Kids volgt dezelfde formule als The Voice of Holland, met blinde audities waarbij de coaches in draaistoelen zitten.

Zenderbaas Erland Galjaard op Zappen.blog.nl: "Zo zie je dat variatie op een bekend format interessant kan zijn zolang de kwaliteit van het programma hoog blijft en de deelnemers echt en origineel zijn."

Vanwege de leeftijd van de kinderen is het aantal afleveringen echter beperkt en zal alleen de finale live worden uitgezonden.

Top 3
De top 3 van de kijkcijfers van gisteravond werd beheerst door RTL 4: op de eerste plaats The Voice Kids (2,6 miljoen kijkers), op de tweede plek Goede Tijden, Slechte Tijden (1,8 miljoen) en brons was er met 1,7 miljoen kijkers voor de tweede aflevering van Moordvrouw, de nieuwe politieserie met Wendy van Dijk, Renée Soutendijk en Thijs Römer in de hoofdrollen. Moordvrouw scoorde wel bijna de helft lager dan vorige week, toen 3,2 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering.

De publieke omroep scoorde prima, maar beduidend lager met De Wereld Draait Door, met Peter R. de Vries en de eerste foto's van de vrijgelaten topcrimineel Willem Holleeder, en de Flikken Maastricht-film De Overloper: respectievelijk 1,2 en 1,6 miljoen kijkers.

Reageren