2,7 miljoen voor Loesie

Ushi & Loesie, het nieuwe programma van Wendy van Dijk, was zaterdagavond de best bekeken uitzending op de de Nederlandse televisie.

Het programma trok zaterdagavond maar liefst 2,7 miljoen kijkers, zo bleek uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het was sowieso een succesvolle RTL-avond, want ook Ik Hou Van Holland zat er met 2,6 miljoen kijkers warmpjes bij.

Record
Volgens RTL is het aantal kijkers naar Ushi & Loesie een nieuw record voor de makers. ''In de vorige reeks werd een piek bereikt van 2,4 miljoen kijkers'', aldus een woordvoerder van RTL tegen persbureau Novum.

Het gemiddelde bij Ushi & Dushi, de voorganger van Ushi & Loesie, lag vorig seizoen rond de twee miljoen kijkers. Wendy van Dijk noemde dat aantal al 'krankzinnig'. De presentatrice zou naar verluid dan ook getwijfeld hebben aan de kijkercijfers van Loesie, maar dat bleek achteraf dus nergens voor nodig.

Inmiddels heeft Wendy al aangegeven dat ze Loesie leuker vindt dan Dushi, vooral omdat er verhoudingsgewijs minder make-up bij komt kijken.

Loesie
In Ushi & Loesie gaat Wendy weer verkleed op pad. Enerzijds verrast ze verkleed als de alom bekende Japanse Ushi weer internationale sterren, anderzijds neemt ze als het nieuwe typetje Loesie juist Hollandse sterren in de maling. Loesie is plat Amsterdams en aanvankelijk heel verlegen, maar zodra ze dan voor haar idolen verschijnt, gaat ze los. Met alle genante momenten tot gevolg.

Reageren