20 Acts of love gone wrong

Echte RTL-humor: op Valentijnsdag de reportage 20 Acts of love gone wrong uitzenden. Om in de stemming te komen volgen hier vier voorproefjes:

Geliefde gewurgd
De 22-jarige Poltergeist-actrice Dominique Dunne komt in 1982 aan haar einde wanneer haar ex-vriend haar wurgt onder het motto:
'Als ik je niet kan krijgen, dan niemand'. Na haar dood wordt nog een aflevering uitgezonden van de politieserie [/i]Hill Street Blues[/i], waarin ze een mishandelde jonge moeder speelt.
Haar blauwe plekken zijn echt: die heeft ze overgehouden aan een eerdere confrontatie met haar ex.

Geliefde neergeschoten
Het wordt Jean Harris in 1980 allemaal te veel als ze lingerie van een andere vrouw aantreft in het huis van haar vriend, de befaamde cardioloog Herman Tarnower. Ze haalt maar
liefst vier keer de trekker over. Herman, die al jaren een affaire met zijn secretaresse heeft, overleeft de aanslag niet. Nadien worden twee films over de gebeurtenis gemaakt, waarin Jean Harris wordt gespeeld door respectievelijk Ellen Burnstyn en Annette Bening.

Moord en zelfmoord
Phil Hartman speelt anchorman Bill McNeal in de comedyserie Newsradio als hij in 1998 in zijn slaap wordt neergeschoten door z'n echtgenote Brynn. Zij is onder invloed van alcohol en drugs en pleegt dezelfde nacht nog zelfmoord. De schrijvers van Newsradio laten Bill McNeal overlijden aan een hartaanval.

Aanslag op president
John Hinckley Jr. is verliefd op Jodie Foster. Op zich geen misdrijf, ware het niet dat John denkt Jodie een plezier te doen door president Reagan te vermoorden. Dan is hij tenminste net zo beroemd als zij. Het lukt hem bijna op 30 maart 1981. Reagan word in zijn borst geraakt, maar overleeft. John Hinkley
zit sindsdien in een psychiatrisch ziekenhuis. En is nog steeds verliefd op Jodie Foster.

Reageren